Vijesti
Komandantica odbrane Hrvatske od Korone,i naša,Bosanka i Hercegovka!
Dr. Alemka Markotić: Gledala sam smrti u oči u Sarajevu,osnažila sam, lakše se nosim sa ovim iskušenjima!
Pozdrav mojoj Bosni i Hercegovini,tu sam za vas! Priželjkujemo scenario kao sa SARS-om,da virus samo nestane! NIjedna zemlja neće proći isto sa Koronom!
U svakoj zemlji je drugačije,zavisi od starosti stanovništva,sistema,spremnosti i razvijenosti zdravstva,mjera i poštivanja mjera!

 Ne smijem se usuditi i prognozirati trajanje epidemije! Sva istraživanja ukazuju da je virus prirodni a ne laboratorijski,ono što priroda može kreirati ne može nijedan čovjek! Virusi su čudna bića. Vjera mi je davala snagu u životu,nisam jedini znanstvenik koji vjeruje u Boga! Mjere,mjere,mjere,poštujte mjere! Veća temperatura može uticati na smanjenje širenja zaraze,ali to je samo jedan čimbenik,godišnje doba neće sve riješiti,Korona je u Australiji gdje je toplo i vlažno. U BiH je administrativno teže organizirati odbranu ali se može. Problem je povratak dijaspore u BiH. “Titova” vakcina BCG protiv tuberkoloze ,kojom su vakcinisani Jugosloveni izaziva jaču reakciju staničnog imuniteta koji je bitan za viruse! ! Ne smijem se usuditi i prognozirati kraj epidemije,bilo bi neodgovorno

Sarajevo je veliko iskustvo,hvala svima s kojima sam bila!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.