20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Tužiteljstvo u predmetu protiv Ljubana Ećima predložilo pozivanje 261 svjedoka

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u predmetu protiv Ljubana Ećima, kojeg tereti za zločine protiv čovječnosti na području Kotor Varoši i okoline, uz optužnicu je predložilo pozivanje 261 svjedoka, te prilaganje oko 1.450 materijalnih dokaza, kao i zapisnik o ispitivanju osumnjičenog, saopćeno je iz tog tužiteljstva.

Referirajući se na procesne radnje u sklopu tog predmeta, iz Tužiteljstva BiH navode da je ispitivanje osumnjičenog u prisustvu njegovog odvjetnika, organizirano 26. juna 2019. godine u Višem sudu u Beogradu – Odjeljenje za ratne zločine, a s obzirom na to da se osumnjičeni nalazi u bjekstvu i nedostupan je pravosudnim organima BiH.

Istovremeno, sačinjen je i zapisnik o ispitivanju osumnjičenog u Višem sudu u Beogradu, koji je, u međuvremenu, dostavljen Sudu BiH.

- OGLAS -

Iz Tužiteljstva BiH napominju kako je odluka o potvrđivanju, ili odbijanju optužnice procesna radnja Suda BiH, koju to tužiteljstvo ne može komentirati. 

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH Mersudin Pružan ponovno će Sudu BiH uputiti optužnicu, s obzirom na to da žrtve i oštećeni u tom predmetu očekuju i zaslužuju provođenje pravde, navodi se u saopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA