13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Žena se raznijela sa sedam kilograma eksploziva, devet mrtvih

Ženski bombaš samoubica, pripadnica pakistanskih Talibana, raznijela se ispred bolnice u Pakistanu.

Žena se raznijela dok su dovozili žrtve ranijeg napada na policiju u kom je ubijeno devet, a ranjeno 30 ljudi.

Policija iz Dera Ismail Kana, grada u kom se dogodio napad, saopštila je da je čovjek sa motocikla otvorio vatru na policiju u stambenoj četvrti i ubio dvoje ljudi.

- OGLAS -

Žena se zatim raznijela bombom na ulazu u bolnicu ubivši još četiri policajca i tri civila koji su došli u posjetu rođacima. Među povrijeđenima je osam policajaca, a mnogi su u kritičnom stanju.

Žena je u sedam kilograma eksploziva stavila eksere i čelične kuglice, rekao je lokalni forenzičar.

Eksplozija je uništila urgentni centar koji je morao da se zatvori, a povrijeđeni su prevezeni u vojnu bolnicu, saopštio je zvaničnik iz bolnice.

Pakistanski Talibani preuzeli su odgovornost za napad, ali nisu potvrdili da je napadač bila žena. U velikom broju napada koje je ova grupa izvela u posljednje dvije decenije izvršioci u uglavnom bili muškarci.

Pakistanska vojska je proteklih godina sprovela nekoliko velikih operacija protiv pakistanskih Talibana i drugih militanata u oblastima duž granice sa Avganistanom.

Nasilje je se smanjilo, ali militanti još uvijek pokazuju svoje prisustvo povremenim napadima koji su uglavnom usmjereni na snage bezbjednosti i vjerske manjine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA