20 C
Sarajevo
29.03.2024

Zvizdić: Sutra dvije sjednice Predstavničkog doma PSBiH (VIDEO)

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da će sutra biti održane dvije sjednice tog doma, a prva će biti tematska sjednica o situaciji u pravosuđu. 

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma PSBiH u proširenom sastavu, Zvizdić je rekao da na tematskoj sjednici očekuju prisustvo predsjednika i članova VTSV-a, glavne tužiteljice BiH i predsjednika Suda BiH.

– Čut ćemo promišljanja naših zastupnika, kao i uvodna izlaganja i odgovore na eventualne sugestije ili prijedloge predstavnika bh. pravosudnih organa – dodao je Zvizdić.

- OGLAS -

Najavio je da će nakon toga nastaviti s radom i održati 7. redovnu sjednicu Predstavničkog doma PSBiH na kojoj će biti razmatrani različiti zakoni, odluke i ratifikacije sporazuma.

– Što se tiče narednih zasjedanja, pratit ćemo preporuke ili naredbe entitetskih kriznih štabova o koronavirusu i odlučiti o održavanju narednih sjednica – naveo je Zvizdić.

Istakao je da su na sjednici kolegija informisani o pravilima Svjetske zdravstvene organizacije da se, ako u državi postoji određeni broj dijagnoziranih slučajeva koronavirusa u više od tri grada, poduzimaju posebne mjere kojim će se voditi u odlučivanju o narednim sjednicama.

Zvizdić je naglasio da smatra da Vijeće ministara BiH nije smjelo biti uključeno u sistem blokada koje postoje na nivou BiH, jer je to izvršni organ koji mora kontinurano zasjedati budući da se njegove odluke tiču svih građana BiH.

Video: 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA