9 C
Sarajevo
20.04.2024

Sjednica Štaba za praćenje epidemiološke situacije u RS-u: Protiv korone kroz tri grupe mjera

 Štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj održao je danas sjednicu na kojoj su razmatrane primjene mjera kada je u pitanju suzbijanje širenja novog koronavirusa u ovom entitetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u RS-u Alen Šeranić izvijestio je tim o epidemiološkoj slici u Republici Srpskoj i naglasio da se trenutno radi na tri glavne grupe mjera.

“Jedna grupa mjera je usmjerena ka tome da spriječimo i ograničimo u maksimalnoj mjeri ‘uvoz’ virusa iz inostranstva. Druga grupa mjera usmjerena je ka tome da suzbijemo širenje virusa unutar naše zajednice i treća je grupa mjera koja se sprovodi tiče se jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema”, naglasio je Alen Šeranić.

- OGLAS -

Na sjednici Štaba za praćenje epidemiološke situacije, ministri Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture, Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, Anton Kasipović, ministar pravde i Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave razgovarali su o pojedinačnim mjerama unutar sektora svoje nadležnosti.

“Naglašena je potreba veće odgovornosti građana kojima je izrečena mjera kućne izolacije i da će u slučaju kršenja ove mjere biti primijenjene sve zakonom predviđene sankcije”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA