13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Jerlagić: Predstavnici zakonodavne vlasti da se odreknu plaće za mart

 
Ovih dana svjedočimo velikoj borbi ljekara i medicinskih radnika, kako u BiH,  tako u cijelom svijetu u borbi protiv nevidljivog neprijatelja.
 

Stoji ovo u reakciji predsjednika SBiH Amera Jerlagića uz naglasak da Bosni i Hercegovini nedostaju respiratori i zaštitna oprema za medicinsko osoblje.

– Pojedine vlade, premijeri i ministri, mada rade u težim uslovima nego uobičajeno su se odrekli svojih plaća u korist nabavke opreme za borbu protiv korona virusa.

Takve izjave i odluke ne čujemo od predstavnika zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH, koji nemaju ama baš nikakve aktivnosti, nisu imali sjednice parlamenata, skupština, nisu članovi kriznih štabova itd. Čast svjesnim izuzecima, navodi Jerlagić.

- OGLAS -

On poziva predstavnike zakonodavne vlasti u BiH na svim nivoima da slijede primjere Izetbegovića, Čovića, Šarovića te da se odreknu netto plaće za mart kako bi se ta sredstva usmjerila u nabavku opreme za borbu protiv korona virusa.

– Podsjećam da je ukupan iznos netto plaća predstavnika zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH više od milion KM, navodi Jerlagić.

(Vijesti.ba)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA