15 C
Sarajevo
26.04.2024

Turska: U operaciji “Izvor mira” neutralizirano 277 terorista

Ministarstvo odbrane Turske je saopćilo da je do sada u okviru operacije “Izvor mira” na sjeveru Sirije neutralizirano ukupno 277 terorista, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Ministarstva se navodi da turske snage uspješno provode operaciju istočno od Eufrata, te da je tokom sinoćnjih akcija neutralizirano još 49 terorista PKK/PYD-YPG-a, što je ukupno 277 od početka operacije.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u srijedu objavio kako je pokrenuta operacija “Izvor mira”, čiji je cilj doprinijeti uspostavljanju mira i sigurnosti na sjeveru Sirije, kao i uništiti teroristički koridor, koji teroristi YPG/PKK-a nastoje formirati južno od granice s Turskom.

- OGLAS -

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom.

Ministarstvo odbrane Turske je saopćilo da su teroristi jedina meta u okviru operacije “Izvor mira”. Navodi se kako se operacija provodi u skladu s normama međunarodnog prava i rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se tiču borbe protiv terorizma.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA