20 C
Sarajevo
29.03.2024

Pripadnici GPBiH zaplijenili 25 001 kutiju cigareta i 33 kilograma duhana

Pripadnici Postrojbe granične policije Gradiška zaplijenili su u četvrtak, 11. srpnja, 25 001 kutiju različitih vrsta cigareta sa i bez akciznih markica, kao i 33 kilograma rezanog duhana, saznaje se u petak iz Granične policije (GP) BiH.

Jedan dio cigareta otkriven je tijekom kontrole vozila Hyundai bh. nacionalnih oznaka na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina na izlasku iz BiH, dok je drugi dio otkriven tijekom pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu S. V. (1979.), koji je i upravljao spomenutim vozilom.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, krijumčarene cigarete i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Državljanin BiH lišen je slobode, a protiv njega Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

- OGLAS -

Detaljni pregled vozila, u kojem su bile skrivene cigarete, policijski službenici obavili su korištenjem endoskopa koji je GP-u BiH doniran u sklopu CIAT projekta UNDP-a, pod pokroviteljstvom Savezne policije Njemačke, stoji u priopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA