12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Radončić: Gotvo je, srušit ćemo vlast u Kantonu Sarajevo, a da vam kažem nešto o Jasni Duraković

“Jasna Duraković je kćerka mog životnog prijatelja Nijaza Durakovića. Kada je Đurđijevac htio da ubije Durakovića, on se krio kod mene. Ona je davala izave da sam joj ja drugi otac. Javlja se jedna stvar – kada neko nauči da mijenja stranke, to je inercija.Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i lider Saveza za bolju budućnost gostujući u emisiji Pressing otvoreno je kazao da će srušiti vlast u Kantonu Sarajevo.

On je na pitanje urednika i voditelja Pressinga, Amira Zukića, hoće li rušiti vlast u KS odgovorio: Kantonalnu hoćemo.

Nakon što je iz SBB-a istupila Jasna Duraković, zastupnica u Skupštni Kantona Sarajevo, i nakon što je otvoreno kazala da ne želi rušiti Vladu KS – upitan da odgovori da li će Vlada KS preživjeti, Radončić je rekao:

- OGLAS -

“Kada se voda zamuti, vratimo se na izvor. I Komšić i ja smo ušli u smjenjivanje Vlade”.

On je pojasnio da je Željko Komšić uradio veliki posao za ANP, da bi ga Elmedin Konaković iz Naroda i pravde, tadašnji predsjedavajući Skupštine optužio da je izdajnik:

“Oni su imali godinu dana da nešto urade, neka mi pokažu nove ceste, zrak koji je čišić i bolji. Konaković je osam godina glavni šerif u Sarajevu. Ne možete kao šef parlamenta imati diskreciono pravo na 600.000 KM”, kazao je Radončić.

Kazao je i to da će Bilsena Šahman ostati lojalna SBB-u, i da ko god računa na nju kao slabu tačku – pogriješit će.

Radončić je potom detaljno komentarisao istupanje Jasne Duraković iz te stranke.

“Jasna Duraković je kćerka mog životnog prijatelja Nijaza Durakovića. Kada je Đurđijevac htio da ubije Durakovića, on se krio kod mene. Ona je davala izave da sam joj ja drugi otac. Javlja se jedna stvar – kada neko nauči da mijenja stranke, to je inercija. Ona je bila član BPS-a, ponudio sam joj da ide na listu. Ne želim da ulazim u ono što se servira javnosti. Ona je rekla da ne želi da sarađuje sa SDA, zbog svog oca, šta ako kažem da je Nijaz Duraković sve vrijeme sarađivao sa Alijom Izetbegovićem”, kazao je.

Što se tiče vraćanja mandata – Duraković je svoj stekla direktno, rekao je.

On komentarisao istupanje Damira Arnauta iz te stranke.

“Damir Arnaut je došao kod mene prije sedam-osam mjeseci. Rekao je ‘moja žena je zaposlena na aerodromu, ima probleme sa direktorom. Ako ga ne smijenite – nemate moj glas u Predstavničkom domu’. Rekao sam da se sa mnom tako ne razgovara. Ja sam imao 29 glasova za i osam protiv. Nakon toga je počeo da traži izgovore, stranci, šestorka…”, ispričao je.

On je istakao i to kako se Arnaut nije pojavio na sjednici kada se birao mandatar za sastav Vijeća ministara.

Fahrudin Radončić je rekao kako potpisi na notarskim uugovorima nisu falsificirani, relevantni su i da ih je napravio upravo Damir Aranut. Kazao je da niko nema razloga za uznemiravanje jer:

“Što se uznemiravaju. Imaju svjedoci, Aranut je davao ugovore drugima. Bilsena Šahman – ona nema taj ugovor. Ja se nisam bavio time. Stvar je dobrovoljnosti – Arnaut je pravio i davao ugovore na potpis”, rekao je.

Radončić je rekao i to da je on primio Arnauta kod sebe u kabinet kada se vratio iz Australije, i kada je bio bez posla.

“Uzeo sam ga kod sebe kao savjetnika, stavio sam ga na kompenzacijsku listu. Ove godine je imao manje glasova nego prošli put. On će ostvariti 770.000 KM kao poslanik, hoće li vratiti 100.000 ili neće – njemu na savjest”, rekao je.

Podsjećamo, SBB je tražio povrat sredstava koja su uložena u kampanju za izbore, a što je ozvaničeno i kroz notarske ugovore, čije postojanje i Damir Arnaut, ali i Jasna Duraković, odbacuju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA