10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

Stadion Veleža dobija reflektore: Novčana pomoć Vlade FBiH i gradonačelnika Skake

Ugovor o izvođenju radove potpisan je jučer u prostorijama kluba. Veliku pomoć u ovom, ali i ranijim projektima u Veležu su dobili od Vlade Federacije BiH koja je po riječima predsjednika kluba Šemsudina Hasića, partner Veležu u svakom projektu.

Naime,  nekoliko dana ranije Velež su posjetili predstavnici vlasti, odnosno Vlade Federacije.

U delegaciji predstavnika vlasti bili su premijer Fadil Novalić, ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara i povjerenik SDA za Nevesinje – Senad Kevelj, predsjednik Glavnog odbora SDA  i predsjedavajući Skupštine  Šerif Špago i presjednik Gradskog odbora SDA Mostar i  savjetnik predsjednice Federacije BiH – Salem Marić, a sastanku je prisustvovao i vlasnik firme “Amitea” Senad Husnić.

- OGLAS -

Upravo su predstavnici firmi “Amitea” iz Mostra glavni izvođač radova na projektu refkektora.

“Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje kluba da je potpisan ugovor između Amitea d.o.o, kao glavnog izvođača radova na osvjetljenju stadiona Rođeni i firme Amiga d.o.o. Kraljevo, koja je isporučioc rasvjetnih stubova”, saopćeno je jučer iz Veleža.

Hasić je tokom ranije posjete predstavnika vlasti naglasio kako je rukovodstvo Veleža svaki put kada je zatražilo pomoć od čelnih ljudi u FBIH naišlo na odobravanje.

“Naravno, naše želje i realne mogućnosti Federacije su u jednoj nesrazmjeri, ali ako vam neko kontinuirano u ovom našem rastu pomaže i znate da ga imate iza sebe, onda možete nešto planirati i biti sigurni da ćete dobiti taj novac i tu pomoć”, rekao je uz ostalo Hasić, istakavši kako je Vlada FBIH posljednjih godina partner Veležu u svakom projektu.

“Mi smo već, uz pomoć Vlade Federacije BiH i nekih privrednih kolektiva zaokružili finansijsku konstrukciju za rasvjetu na Stadionu Rođeni”, rekao je Hasić.

Istog dana FK Velež je dobio vrijednu donacibu od gradonačelnika Sarajeva Abdylaha Skake koji je tako podržao aktivnosti na poboljšanju sportske infrastrukture.

Skaka i direktor FK Velež Džemil Šoše potpisali su sporazum o finansijskoj podršci.

“Sport je ono što može i treba povezivati ljude, generirati pozivitnu energiju, nasuprot ružnim i neprihvatljivim događanjima koja u posljednje vrijeme nerijetko gledamo. Velež je simbol Mostara i ima naše posebne simpatije i značaj”, rekao je Skaka.

Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić zahvalio se Skaki i glavnom gradu BiH ističući da se radi o vrijednom činu koji će pomoći tom sportskom kolektivu, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA