Vijesti
Italija: Zatvaranje škola u "crvenim zonama" Italijanska Vlada naredila je danas zatvaranje svih škola u oblastima najgore pogođenim virusom korona i produžila mjere restrikcije kretanja i rada firmi i poslije Uskrsa zbog pojave novih, zaraznijih sojeva virusa.
# Agencija
Italijanska Vlada naredila je danas zatvaranje svih škola u oblastima najgore pogođenim virusom korona i produžila mjere restrikcije kretanja i rada firmi i poslije Uskrsa zbog pojave novih, zaraznijih sojeva virusa.

U Italiji se trenutno na dnevnom nivou registruje oko 15.000 novih slučajeva infekcije, a zvaničnici upozoravaju da je zdravstveni sistem pod sve većim pritiskom.

Zoniranje kodnim sistemom boja – bijela, žuta, narandžasta i crvena, koja omogućava podešavanje mjera prema stepenu infekcije u 20 regoina Italije, ostaće na snazi, a procjena će se raditi svake sedmice.

Prema dekretu koji je potpisao premijer Mario Dragi i koji stupa na snagu 6. marta, zatvaraju se osnovne škole u crvenim zonama i prelazi se na onlajn nastavu. U tim područjima onlajn nastava već je obavezna za srednje škole.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.