5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Stiže “Kuća zmaja”: Šta se zbivalo tri vijeka prije “Igre prijestola”?

 Najava za seriju Kuća zmaja iz HBO-a je stigla samo sat pošto je objavljeno da je planirana pilot serija u kojoj je naslovnu ulogu trebalo da tumači Naomi Vots otkazana.

U septembru 2016. godine serija Igra prijestola je postala najnagrađivanija serija u istoriji. Dobila odlične kritike i pridobila je veliki broj obožavalaca. Nominovana je za nagradu Emi za najbolju seriju za svih sedam sezona, dok je 2015, 2016. i 2018. godine peta, šesta i sedma sezona dobila nagradu Emi za najbolju seriju u udarnom terminu.

Pored toga, Igra prijestola je nominovana i za Zlatni globus i nagradu Hugo, dok je Piter Dinklidž 2011. i 2015. godine osvojio Emija za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji, te Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u seriji za ulogu Tiriona Lanistera.

- OGLAS -

„Zadovoljstvo mi je da objavim da danas naručujemo seriju Kuća Zmaja za HBO“, rekao je Kejsi Blojs, predsjednik programa HBO-a, na promotivnoj večeri u Los Anđelesu.

„Priča će pratiti kuću Targerijen i rane dane Vesterosa“, dodao je Blojs.

 

  

Na svom nalogu na Tviteru Igra prijestola, najavljuje da će Kuću zmaja koproducirati autori Igre prijestola, Džordž R.R. Martin, Rajan Kondal i Migel Sapočnik.

Zašto je otkazana pilot epizoda snimana tokom ljeta sa oskarovkom Naomi Vots, HBO nije naveo razloge.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA