17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Obradović tvrdi: Šešelj na platnom spisku Vučića

Predsjednik Dveri Boško Obradović danas je u saopštenju podsjetio zašto je predsjednik Srbije Alekdandar Vučić „stavio na platni spisak Vojislava Šešelja i dodijelio mu titulu omiljenog opozicionara koji jedini može da gostuje na svim režimskim medijima“.

Skrenuo je danas pažnju javnosti na intervju koji je lider radikala Vojislav Šešelj dao za Nedeljnik 2014. godine, a u kojem je, prema njegovoj ocjeni, Šešelj poslao nekoliko važnih poruka o tome šta sve zna o Aleksandru Vučiću i kakav je on zapravo.

On precizira da je riječ o prvom intervju Vojislava Šešelja za domaće medije po povratku iz Haškog tribunala, a to je bio razgovor za Nedeljnik od 20. novembra 2014. godine, koji se, kako navodi Obradović, odigrao u vremenskom vakuumu prije nego što su se „kumovi dogovorili oko svega“.

- OGLAS -

„To je Vučiću bilo dovoljno da ga stavi na platni spisak, uključi u vladajući režim i dodijeli titulu omiljenog opozicionara koji jedini može da gostuje na svim režimskim medijima“, smatra Obradović.

On navodi da je prva poruka, koju je Šešelj poslao javnosti u ovom intervjuu, da se Aleksandar Vučić bavio prisluškivanjem još dok je bio u SRS.

Prema svjedočenju Šešelja, „Vučić je nabavio aparaturu za snimanje telefonskih razgovora od 35.000 evra i slušao telefone svih ljudi iz stranke… stavljao je to na papir i svaki put mi to donosio da pročitam“.

Obradović podsjeća i na Šešeljeve navode u kojima upozorava da „ako je Vučić prisluškivao svoje najbliže partijske drugove uz pomoć privatnih prislušnih uređaja još dok je bio u opoziciji.

„Zamislite šta sada radi opozciji i svojima kada mu je na raspolaganju čitava služba državne bezbjednosti, plus moderni privatni prislušni uređaji koje može da plati i nabavi“, dodaje Obradović.

Druga poruka koju je Šešelj poslao u ovom zaboravljenom intervjuu jeste da je Vučić sklon namještanju afera svojim najbližim saradnicima preko mreže novinarskih veza, navodi Obradović.

„U Vućiću ima nešto manično. On radi kao mašina, radi neprekidno. Stalno mu je telefon u ruci, prebacuje dva, tri telefona, zove ovoga, zove onoga, interveniše… Vučić je klipove podmetao i Nikoliću, puštajući preko štampe raznorazne stvari – znate za Vučićev uticaj na novinare i njegovu ogromnu mrežu ličnih kontakata…“., rekao je Šešelj Nedeljniku 2014. godine.

Šešelj je tada upozorio da je Vučić „uvijek bio mnogo ekstremniji nego što je bila stranačka linija i da je ljotićevac.

„Na svim našim mitinzima on je imao najesktremnije govore“, rekao je tada Šešelj.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA