Vijesti
Kina odgovorila Trumpu: SAD ne želi prihvatiti odgovornost Nakon prozivki američkog predsjednika Donalda Trumpa proteklih tjedana o odgovornosti Kine za pandemiju koronavirusa, Kinezi su sada uzvratili.
# EPA

Nakon prozivki američkog predsjednika Donalda Trumpa proteklih tjedana o odgovornosti Kine za pandemiju koronavirusa, Kinezi su sada uzvratili.

Trump tjednima naglašava da su se teške posljedice covida-19, gotovo 300.000 mrtvih u svijetu, mogle izbjeći da je Kina odgovorno postupila čim se virus pojavio u Wuhanu.

Uz to prijeti povlačenjem SAD-a iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) zbog tvrdnji da je WHO pomagao Kini u prikrivanju činjenica oko širenja pandemije.

Glasnogovornik kineskog ministarstva za vanjsku politiku Zhao Lijian rekao je danas kako takvim pričama SAD pokušava baciti ljagu na Kinu i prebaciti odgovornost na lošu pripremu borbe protiv pandemije.

SAD je najveće svjetsko žarište pandemije s više od milijun i 500 tisuća slučajeva i više od 90 tisuća preminulih, a pandemija je krenula iz Kine koja je na putu prema oporavku.

 (index.hr)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.