Vijesti
Kina: U karantin prisilno odveden novinar koji je izvještavao o Corona virusu Kineski novinar koji je izvještavao o Corona virusu prisilno je stavljen u karantin, dok je njegova porodica sumnjala da je nestao.
#
 
 Amnesty International u ponedjeljak je objavio da je novinar, koji je izvještavao o izbijanju smrtonosnog Corona virusa u Kini, “nestao“.

Novinar, identifikovan kao Chen Qiushi, prisilno je stavljen u karantin, navodi Amnesty International u postu na Twitteru.

Dodaju da je Chen izvještavao o smrtonosnom Corona virusu, koji se prvi put pojavio u kineskom gradu Wuhan, a do sada je ubio najmanje 909 ljudi toj u zemlji. Jedna osoba umrla je na Filipinima.

“Kina ne smije koristiti karantin kao politički alat za cenzuru izvještavanja o korona virusu. Ako je Chen Qiushi u karantinu, vlasti moraju odmah otkriti gdje se nalazi“, poručili su iz Amnesty Internationala.

Kineske zdravstvene vlasti u nedjelju su saopštile da je u zemlji prijavljeno 40.171 slučajeva korona virusa, a da je u posljednja 24 sata umrlo 97 ljudi. 

“Prijatelji i novinari ga nisu mogli naći u policijskim stanicama ili bolnicama u Wuhanu“, kazao je William Nee

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.