2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Granična policija: Događaj na sarajevskom aerodromu preuveličali mediji

Povod sastanku bio je nedavni događaj na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo koji se dogodio tijekom dočeka i dolaska visokog izaslanstva Republike Turske u BiH, na čelu s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Prije dva dana, prilikom dolaska turskoga predsjednika, dogodio se incident na sarajevskom aerodromu između pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovini i Erdoganovih tjelesnih čuvara.

Sudionici današnjeg sastanka razjasnili su sve okolnosti u vezi sa spomenutim događajem i zaključili kako su neki mediji preuveličali ovaj događaj u javnosti, priopćeno je iz Granične policije BiH.

- OGLAS -

Utvrđeno je kako su pozitivni propisi tijekom posjeta važnih stranih službenika veoma jasni i precizni, kako za strane tako i za domaće službenike, te da ne postoje iznimke i odstupanja u smislu provedbe istih.

Na sastanku su, također, dogovorene aktivnosti u daljnjem radu i suradnji kako u budućnosti ne bi dolazilo do ovakvih ili sličnih incidenata i nesporazuma.

Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH već je poduzeo određene preliminarne provjere koje se odnose na spomenuti događaj, radi potpunog utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja, s ciljem utvrđivanja eventualne odgovornosti pojedinaca u navedenom događaju, navodi se priopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA