Vijesti
Kineski premijer Li u posjeti Wuhanu - Virus se pojavio u Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, a do sada se proširio u 29 kineskih provincija
#

Kineski premijer Li Keqiang otputovao je u Wuhan, žarište novog korona virusa koji se pojavio u Kini, a koji je ubio desetine osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Kineskog državnog vijeća, premijer Li, kao vođa radne grupe za borbu protiv epidemije korona virusa otputovao je u ovaj grad da izvrši inspekciju i vidi šta se može uraditi u cilju zaustavljanja epidemije. Li će posjetiti bolnice i zdravstvene radnike koji rade na suzbijanju epidemije. 

Broj umrlih u Kini od epidemije korona virusa popeo se na 80, dok je potvrđeno 2.744 slučaja upale pluća uzrokovane novim koronavirusom (2019-nCoV), među kojima je i 461 osoba u kritičnom stanju, podaci su Komisije za zdravstvo te zemlje. 

Virus se pojavio u Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, a do sada se proširio u 29 kineskih provincija. Više od deset slučajeva prijavljeno je i u Japanu, Južnoj Koreji, Tajlandu, Sjedinjenim Američkim Državama, Singapuru, Francuskoj i Vijetnamu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.