Vijesti
Kineski turisti napustili Neum, prenoćiti će u Sarajevu Kineski turisti napustili su Neum, autobusom prešli granicu u Doljanima i zaputili se ka Sarajevu gdje će noćiti, a već sutra napuštaju Bosnu i Hercegovinu.
#
 
Kineski turisti napustili su Neum, autobusom prešli granicu u Doljanima i zaputili se ka Sarajevu gdje će noćiti, a već sutra napuštaju Bosnu i Hercegovinu.
 

Potvrdio je ovo za Vijesti.ba stručni savjetnik za odnose s javnošću u Federalnom ministarstvu zdravstva Zlatan Peršić.

Podsjetimo, nakon boravka u Hrvatskoj, 29 kineskih turista, od kojih je 18 iz grada Wuhana, odakle je potekao smrtonosni koronavirus, prenoćilo je u Neumu.

Peršić ističe da su kineski turisti dva puta pregledani, prvo jučer na granici između BiH i Hrvatske, a zatim i danas još jednom.

- Date su im preporuke kako da se ponašaju, šta da rade i koga da kontaktiraju u slučaju da dobiju neki od simptoma koji bi mogli ukazivati na zarazu koronavirusom - kazao je Peršić.

Ističe kako se u našoj zemlji provode iste mjere kao i u drugim zemljama Evrope, a one se prije svega odnose na njihov skrining na granici.

- Nema nikakvih restrikcija koje se odnose na njihovo putovanje. Bili su podvrgnuti skriningu i ustanovljeno je da niko od njih nema simptome te bolesti. Ono što mi znamo je da će oni u toku dana doći u Sarajevo, gdje će i prespavati, a zatim da sutra nastavljaju dalje i napuštaju našu zemlju - dodao je Peršić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.