2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Ispomoć kolegama nakon zemljotresa: Tivatski i cetinjski vatrogasci krenuli u Albaniju

Vatrogasci Tivta su jutros krenuli na ispomoć kolegama u Albaniju kao pomoć Crne Gore toj državi povodom jučerašnjeg razornog zemljotresa. 

Tehničko vozilo SZS Tivat sa dva člana posade i kompletnom opremom upućeno je jutros preko granice. Njegovu posadu čine dva pripadnika SZS koji su inače, završili specijalističku obuku za intervencije u spašavanju zatrpanih u ruševinama. 

Za sada nije poznato u kom albanskom gradu će oni djelovati jer to zavisi od potreba na terenu i koordinacije između albanskih vlasti i Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore koji je u tu zemlju kao ispomoć, uputio vatrogasce iz nekoliko crnogorskih opština. 

- OGLAS -

Logistički tim SZS Tivat je opremio ekipu za put.

I Cetinjani idu u Albaniju 

Dva pripadnika cetinjske Službe zaštite i spašavanja jutros kreću za Albaniju, kao dio nacionalnog tima za spašavanje iz ruševina.

Riječ je o vatrogascima Igoru Jovićeviću i Arseniju Đonoviću koji su, prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Peđe Moštrokola, obučeni za ovakve situacije i ostaće u Albaniji do daljnjeg.

“Oni su dio nacionalnog tima, formiranog na osnovu odluke Vlade Crne Gore, a koji čine pripadnici svih službi zašite i spašavanja u Crnoj Gori i Direktorata za vanredne situacije MUP-a. Kreću jutros u devet sati iz Podgorice, zajedno sa ostatkom tima”, kazao je Moštrokol.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA