8 C
Sarajevo
16.04.2024

Zelenski traži od poslanika da pristanu na poligrafski test

Vladajuća stranka Zelenskog uzdrmana je izvještajima lokalnih medija da je nekoliko njenih članova u Vrhovnoj Radi (parlamentu) primilo mito do 30.000 dolara kako bi insistirali na amandmanu usvojenom u ovom mjesecu koji bi donio korist kompanijama za nekretnine povezanim s drugim poslanikom.

Specijalni ured ukrajinskog državnog tužioca za borbu protiv korupcije tokom dana je objavio pokretnje istrage izvještaja o 11 poslanika iz stranke Sluge naroda.

Zelenski, koji je u posjeti Japanu od početka sedmice, objavio je saopćenje u srijedu u kome traži od svih članova komisije za finansiranje Vrhovne Rade da prođu kroz poligrafski test kako bi odagnali glasine ili bi se suočili s posljedicama.

- OGLAS -

– Ako taj test otkrije i najmanju mogućnost da je bilo koji od poslanika uzimao novac radi glasanja u komisiji, antikorupcijske agencije bavit će se tim poslanicima. Neću dopustiti nikome u našoj parlamentarnoj grupi ili izvan nje da baci sjenu na politički pokret koji je dobio većinski mandat ukrajinskog naroda – navodi ukrajinki čelnik u saopćenju, prenosi Associated Press

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA