9 C
Sarajevo
20.04.2024

Dodik: BiH opstaje zato što je međunarodni projekat

Dodik je dodao da podržava stavove i napore Beograda i predsjednika Aleksandra Vučića, navodeći da je Vučić političar koji će izgraditi konsenzus ili većinsko mišljenje Srbije o tom pitanju.

On je podsjetio da Republika Srpska nije dala BiH da prizna samoproglašeno Kosovo, što je, kaže, logično, jer ako Srbija ne pristaje na to da je Kosovo država, kako može Srpska da pristane.

– Kosovo i Albanija se, koliko vidim, sve više integrišu i dijele zajedničke političke vrijednosti u tom pogledu. Јa čak mislim da je to normalno. A, zašto onda nije normalno da mi Srbi iz Srpske pratimo ono što je Srbija – upitao je Dodik.

- OGLAS -

U intervjuu za TV Klan, Dodik je rekao da ne vjeruje da je moguće da BiH opstane, i da BiH opstaje zato što je to međunarodni projekat, a sve što je bilo međunarodni projekat u istoriji – mijenjalo se.

Navodi i da BiH ne predstavlja volju naroda u njoj – Hrvati su, kaže, nezadovoljni jer su im ukinuta prava koja su imali Dejtonskim sporazumom, Srbi zbog toga što su Republici Srpskoj oduzeta mnoga ovlašćenja, a Bošnjaci bi najradije svoju republiku, bez etničkih oznaka, što je pokazala deklaracija Bakira Izetbegovića.

Nezadovoljna je, dodaje, i međunarodna zajednica, jer, prema njegovoj ocjeni, još pokušava da vlada istim principima kao prije 20 godina, prenosi Tanjug.

Navodeći da je djelovanje njegove partije u Republici Srpskoj dominantno, Dodik je kazao da poštuje Dejtonski sporazum, ali ukazuje da je BiH u krizi, možda i većoj nego nakon rata 1996. godine, te da sigurno on za to nije kriv.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA