Vijesti
Melbourne uvodi restriktivne mjere u svojim predgrađima Australski drugi po veličini grad, Melbourne, uvest će restriktivne mjere u desecima svojih predgrađa na mjesec dana u pokušaju da suzbije širenje koronavirusa.
# Agencija

Australski drugi po veličini grad, Melbourne, uvest će restriktivne mjere u desecima svojih predgrađa na mjesec dana u pokušaju da suzbije širenje koronavirusa.

Premijer savezne države Victoria, Daniel Andrews, izjavio je u utorak da je broj od 233 pozitivna testiranja na COVID-19 u Melbourneu od četvrtka neprihvatljivo visok.

Andrews je objavio deset poštanskih brojeva koji pokrivaju 36 predgrađa u kojima će od mještana biti zatraženo da ostanu u kućama od srijede navečer do 29. jula, izuzev iz dopuštenih razloga.

Mještani će biti novčano kažnjeni ukoliko napuste kuću izuzev zbog primanja ili pružanja njege, vježbe, kupovine osnovnih proizvoda, odlaska na posao ili u školu. Ljudima koji žive van tih predgrađa bit će dopušten ulazak u njih samo iz istih razloga.

Andrews je također objavio da neće biti dopušteni međunarodni letovi prema Melbourneu tokom naredne dvije sedmice, kako bi se pomoglo u suzbijanju zaraza, prenosi AP.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.