12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Dušan Bajević naredni četvrtak preuzima reprezentaciju BiH

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH 12. decembra zasjedat će u Sarajevu sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Kako Reprezentacija.ba portal saznaje prije sastanka očekuje se kako će se predstavnici stručne komisije sastati sa nekoliko kandidata, među kojima najbolje kotira Dušan Bajević.

Bajević prema našim informacijama ima podršku većine u Izvršnom odboru FS BiH, te bi 12. decembra trebao biti izabran za novog selektora reprezentacije BiH.

“Ne treba žuriti sa odlukom, ali što se mene tiče tu sam i želim pomoći reprezentaciji. Dolazim u decembru u Sarajevo da razgovaramo. Moramo se izvući iz krize” poručio je Bajević.

- OGLAS -

Bajević je član odbora za posredovanje FS BiH, te je bio član stručne komisije koja je predlagala selektora BiH do sada.

Trenerski uspjesi: Devet titula šampiona Grčke (AEK i Olyimpiacos), četiri osvajanja Kupa Grčke (AEK, Olyimpiacos, PAOK), jedan superkup Grčke (AEK), jedan liga kup Grčke (AEK) i kup Jugoslavije (Velež).

Posljednji trenerski angažman imao je 2013. godine u grčkom Atromitosu, nakon čega je osim funkcija u FS BiH obnašao i funkcije sportskog direktora u AEK-u.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA