13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Stižu i električna kolica za bebe

Čini se da danas mnogi uređaji na točkovima počinju da se prave u električnim verzijama. Automobili su postali električni, autobusi su električni, a takođe počinjemo da primjećujemo i sve više kompanija koje ulažu u izradu električnih motocikala.

Imajući sve to u vidu ne iznenađuje vijest da je kompanija “Bosch” odlučila da primijeni svoje znanje i krene sa kreiranjem sistema električnih kolica za bebe – “eStroller”, prenose mediji.

Ukratko, to znači da će u budućnosti, ako treba da gurate bebu uzbrdo dok je u kolicima, biti znatno lakše nego danas. To je zahvaljujući tome što je “Bosch” kolica opremio dvostrukim električnim motorima koji dolaze čak i sa ugrađenim senzorima iz bezbjednosnih razloga, gdje ako detektuju da kolica gurate nizbrdo, pomoći će vam da kočite kako bi spriječili bilo kakve nezgode sa kolicima.

- OGLAS -

Senzori će se takođe koristiti za detektovanje kada idete uzbrdo gdje će uključiti motore, a takođe će biti od pomoći da kolica zadržite u određenom pravcu. Ostale bezbjednosne karakteristike uključuju mogućnost kolica da se sama zaustave u slučaju da izgubite kontrolu nad njima.

Ugrađena litijum-jonska baterija od 18 volti ponudiće autonomiju nešto više od 14 kilometara, što zvuči prilično pristojno, ovjenjuju stručnjaci. To ne znači da vjerovatno nećete moći da idete u mnogo dugih šetnji a da u međuvremenu ne napunite kolica.

Pošto su baterije zamjenjive, biće veoma lako da ih mijenjate sa drugim Bosch uređajem, na primjer sa bušilicom.

USB port može da napuni vaše uređaje, a Bluetooth veza sa vašim telefonom može da mjeri procenat napunjenosti i čak da podesi alarm u cilju sprečavanja krađe kolica.

Bosch neće prodavati kolica, već sistem, a švedski brend “Emmaljunga” će prvi lansirati kolica na osnovu ovog sistema 2020. godine. Još nema riječi o cjenama, ali pretpostavlja se da neće biti jeftina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA