Vijesti
Nema dokaza da se koronavirus širi u Sjedinjenim Državama Američki zdravstveni zvaničnici saopćili su da nemaju dokaza da se novi virus iz Kine širi Sjedinjenim Državama i vjeruju da je nivo rizika zaraze za Amerikance jako mali.
#

Američki zdravstveni zvaničnici saopćili su da nemaju dokaza da se novi virus iz Kine širi Sjedinjenim Državama i vjeruju da je nivo rizika zaraze za Amerikance jako mali. 

Zaključno s ponedjeljkom, kod petero Amerikanaca dijagnosticiran je koronavirus i svi su boravili u centralnoj Kini. Zdravstveni zvaničnici istražuju s kime su u kontaktu bili zaraženi ljudi.

Zvaničnici Centra za kontrolu i prevenciju bolesti saopćili su da su odbačeni navodi kako su najmanje 32 osobe eventualno zaražene koronavirusom.

Virus je zarazio hiljade ljudi i izazvao je desetke smrtnih slučajeva. Epidemija je izbila u gradu Wuhanu u centralnoj Kini.

Prvi američki pacijent kome je dijagnosticirana zaraza koronavirusom u zadovoljavajućem je stanju u karantinu regionalne bolnice Providence u blizini Seattlea.

Zdravstveni zvaničnici raspravljaju kada će da otpuste tog pacijenta, muškarac u 30-im godinama koji je primljen u bolnicu 20. januara, prenosi AP.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.