5 C
Sarajevo
25.04.2024

Mahmutbegović povodom smrti Bebe Selimović: Otišla je diva sevdalinke

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović, povodom smrti jedne od najpoznatijih interpretatorki sevdalinke u BiH Izete Bebe Selimović, uputila je izraze najiskrenijeg saučešća članovima i prijateljima Bebine porodice, kao i cjelokupnoj muzičkoj sceni BiH, saopćeno je iz ureda potpredsjednice FBiH.

– Naša Beba je bila i više nego originalna i predstavljala je zlatno doba sevdalinke. Bila je uzor mnogim interpretatorkama i interpretatorima i u pravom smislu riječi, estradno-muzička diva koja je ostavila neizbrisiv trag na muzičko-kulturnoj sceni Bosne i Hercegovine i zemalja regije, s posebnim osvrtom na izvornu sevdalinku kojoj je posvetila najveći dio svoje bogate karijere. 

Ostaće vječno upamćena kao osoba, kao umjetnica koja je trajno obogatila bosanskohercegovačku muzičku scenu i koja će, najiskrenije se nadamo, još dugo ostati uzor sadašnjim i budućim generacijama interpretatora izvorne sevdalinke – navela je Mahmutbegović.

- OGLAS -

 – Otišla je jedna od najvećih diva i jedna od najboljih intepretatorki sevdalinke u Bosni i Hercegovini – istaknula je također potpredsjednica FBiH povodom smrti Bebe Selimović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA