12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Engleski velikan dolazi po Marija Mandžukića, a poznato je i koliko će bivši ‘vatreni’ zarađivati u novom klubu

Mario Mandžukić bio je jedna od ključnih figura talijanskog prvaka Juventusa od kada je na ljeto 2015. godine za 23.5 miliona eura stigao iz Atletico Madrida. Za Staru damu je odigrao 162 utakmice i zabio 44 gola, te upisao 24 asistencije.

Ipak, dolaskom Maurizija Sarrija na mjesto trenera bivši je hrvatski reprezentativac pao potpuno u drugi plan. Ove sezone nije odigrao niti minute i izgledno je da već na zimu napušta klub. Prošloga ljeta odbio je brojne ponude među kojima je bila i ona Manchester Uniteda koji sada ponovno dolazi po njega.

Engleski mediji pišu kako će United za njega ponuditi 11 milijuna eura, a Mandžukić bi trebao potpisati ugovor na 18 mjeseci, do ljeta 2021. godine, koji bi mu osigurao godišnju zaradu od pet ,miliona eura. Ovi uvjeti trebali bi zadovoljiti sve strane, a Mandžukić će u Manchesteru imati priliku još jednom pokazati da je jedan od najboljih svjetskih napadača.

- OGLAS -

United nije dobro krenuo u sezonu. Iako su na startu razbili Chelsea s 4:0, nakon toga nisu uspjeli zabiti više od gola po utakmici što im je nakon osam odigranih kola osiguralo tek 12. mjesto na ljestvici. Mandžukića vide kao spasioca koji bi trebao pomoći Marcusu Rashfordu u napadu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA