9 C
Sarajevo
20.04.2024

Sezona kao iz najgore noćne more za Belgijanca: Eden Hazard u četvrtak ide ‘pod nož’

Eden Hazard, fudbaler Real Madrida, u četvrtak će, prema medijskim navodima, biti podvrgnut operaciji članka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni belgijski vezista pretrpio je frakturu članka tokom iznenađujućeg domaćeg poraza Reala od Levantea prošlog mjeseca. U Realu su se nadali da će se Hazard vratiti prije kraja sezone, ali je to i dalje pod velikim upitnikom. On će, navodno, otputovati u Sjedinjene Američke Države, gdje će u četvrtak biti operisan.

Hazard je već propustio tri mjeseca sezone zbog ranije povrede članka. Sada je prevashodni cilj Belgijanca da se proba oporaviti do početka Evropskog prvenstva u junu ove godine.

- OGLAS -

Hazard koji je u ljeto 2019. godine došao u Real iz Chelseaja za 100 miliona eura, imao je veoma tešku prvu sezonu u Španiji. Odigrao je svega 15 takmičarskih utakmica i postigao jedan gol.

I bez njega Real je sinoć ostvario veliku pobjedu nad Barcelonom rezultatom 2:0. Tim trijumfom Kraljevski klub je preuzeo vrh tabele sa 56 bodova, dok je Barca druga sa bodom manje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA