3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Počeo sedmi po redu Tuzla Brain Week – Internacionalni Kongres Studenata (Bio)medicine

Internacionalni kongres studenata (bio)medicine “Tuzla Brain Week” projekat koji se realizira u okviru globalne sedmice mozga, a koji je okupio studente i stručnjake iz neuroznanosti, počeo je jučer, 9.3. i trajat će do 13. marta 2020. godine.

Tuzla Brain Week ima za cilj podrobnije upoznavanje šire javnosti s oblašću neuroznanosti, a organizuje ga Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli – „MEDICUS“ već sedmu godinu za redom.

„Iznimno smo ponosni na činjenicu da je Tuzla Brain Week jedini projekat ove prirode u BiH koji je prepoznat i podržan od strane međunarodnih organizacija za istraživanje mozga, kao primarnih začetnika globalne inicijative ‘’Sedmica brige o mozgu’’ DANA Fondacije i FENS, kao i Međunarodne zajednice za istraživanje mozga (IBRO)“, kazala je koordinatorica projekta Edina Sejdin.

- OGLAS -

Za implementaciju kongresa nužna je i iznimno važna podrška Ljekarske komore Tuzlanskog kantona koja ove godine boduje certifikate aktivnih učesnika sa 10 bodova, a pasivnih sa 5 bodova. Time je Tuzla Brain Week jedini bodovani studentski kongres u BiH.

Tema ovogodišnjeg projekta nosi naziv ‘’BRAINSTORMING’’, a podrazumijeva izražavanje punog kapaciteta mašte i intelektualnih sposobnosti. Ova tema prilagođena za rad sa dobnim skupinama i studentima za cilj ima poboljšanje kognitivnih funkcija mozga, otkrivanje novih načina učenja i pamćenja sa ciljem lakšeg rješavanja problema u svakodnevnom životu. Na tom putu veliki značaj ima neformalna edukacija koja dozvoljava ispoljavanje punog intelektualnog kapaciteta i razvitka kognicije bez klasičnih okvira koje obrazovni sistem nameće.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA