Vijesti
Objavljena prva fotografija "čudovišta": Kinzi snimili smrtonosni koronavirus (FOTO) Institut za mikrobiologiju Kineske akademije nauka podelio je slike u petak dok se zemlja nosi sa obezbeđivanjem karantina za preko 18 miliona ljudi

Objavljene su prve krupne fotografije smrtonosnog koronavirusa koji je ubio najmanje 26 ljudi i zarazio oko 830 drugih u kineskom Vuhanu.

Institut za mikrobiologiju Kineske akademije nauka podelio je slike u petak dok se zemlja nosi sa obezbeđivanjem karantina za preko 18 miliona ljudi.

Koronavirus Vuhan ili 2019-nCoV usko je povezan sa sindromom respiratornog sindroma na Bliskom istoku (MERS-CoV) i teškim akutnim respiratornim sindromom (SARS-CoV), a do sada se proširio na Vijetnam, Tajland, Japan, Singapur, Južnu Koreju, Tajvan, Hong Kong i Sjedinjene Države.

Oni zaraženi imaju simptome u rasponu od obične prehlade do teške infekcije pluća, a trenutne protivmere, poput nošenja maski za lice, masovne dezinfekcije i promene temperature putnika, za sada nisu u stanju da zaustave širenje.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.