Vijesti
Pandemija je sve gora, broj novozaraženih u Indiji najviši u šest mjeseci Dnevni porast broja zaraženih koronavirusom u subotu je u Indiji došao je do najviše razine od septembra, dok je broj smrtnih slučajeva najviši u pet mjeseci, prenosi Reuters na temelju podataka ministarstva zdravstva.
# AFP

Dnevni porast broja zaraženih koronavirusom u subotu je u Indiji došao je do najviše razine od septembra, dok je broj smrtnih slučajeva najviši u pet mjeseci, prenosi Reuters na temelju podataka ministarstva zdravstva.

Južnoazijska nacija zabilježila je 89.129 novih slučajeva zaraze i 714 smrti, reklo je ministarstvo. To je bio najveći rast zaraženih u jednom danu od 20. septembra prošle godine te najviša smrtnost od 21. oktobra.

Broj zaraženih snažno raste u Indiji od početka marta, s time da je najpogođenija najbogatija savezna država Maharashtra u kojoj se nalazi financijska prijestolnica Mumbai.

Prvi ministar te savezne države upozorio je na mogućnost cjelovitog zatvaranja kako bi se spriječilo prenošenje zaraze, ako ljudi ne ograniče svoje kretanje.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.