12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Srđan Mrvaljević diskvalifikovan zbog viška kilograma

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević zvog viška kilograma diskvalifikovan je i nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Tokiju.

On je bio prijavljen u kategoriji do 81 kilogram.

Mrvaljević je kazao da posljednjih pola godine ima problema sa kilažom i da je “skidao sa 90 na 81 kilogram”.

- OGLAS -

“Imao sam veliki problem i za ovo takmičenje, ali uspio sam da skinem kilažu za zvanično mjerenje i budem tačan na 81 kilogram. U džudou postoji i kontrolno mjerenje, ujutru gdje se žrijebom od svih takmičara izvlači njih četvorica. Dozvoljena kilaža na kontrolnom mjerenju je 85 kilograma. Izvučen sam žrijebom i na kontrolnom mjerenju imao sam 87,3. Automatski sam disfalifikovan”, rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je istakao da prvi put u karijeri nije prošao vagu.

“Žao mi je, ali takve stvari se ponekad dese. Već duže vrijeme imam ogromnih problema sa kilažom i planirao sam da mi Svjetsko prvenstvo bude posljednje takmičenje na kojem ću nastupiti u kategoriji do 81 kilogram. Činjenica da sam za jedno veče vratio preko šest kilograma govori o tome koliko sam napora uložio da na zvaničnom mjerenju skinem kilažu i kolikom sam stresu i dehidraciji izložio svoj organizam”, rekao je Mrvaljević.

On je istakao da mu je žao što se to desilo na najbitnijem takmičenju u olimpijskom ciklusu i šampionatu kojem je posvetio čitavu godinu i uložio mnogo truda.

“Pokušaću da u novoj kategoriji do 90 kilograma nadoknadim propušteno i do kraja kvalifikacija ispunim olimpijsku normu”, zaključio je Mrvaljević.

Od crnogorskih takmičara u Tokiju u petak nastupiće još Jovana Peković (do 78), Anto Dubreta (do 100) i Danilo Pantić (do 100 kilograma).

Peković je slobodna na startu, dok je u drugom kolu, u petak, očekuje bolja iz duela između predstavnica Portugala, Patrisije Sampajo i TajpehHui ŠuVang Hsu.

Istog dana boriće se Pantić i Dubreta.

Dubreta se sastaje sa predstavnikom Kanade, Kajlom Rejesom, dok Pantića očekuje meč protiv predstavnika Filipina, Dejva Karla Aseneta.

U trećem kolu nastup je završio Jusuf Nurković u kategoriji do 66 kilograma.

Šampionat u Tokiju okupio je 840 takmičara iz 147 država svijeta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA