Vijesti
Portugal produžava vanredno stanje za još dvije sedmice Portugalski parlament glasao je za produženje vanrednog stanja u zemlji za dvije sedmice usred nove pandemije koronavirusa.
# Agencija

Portugalski parlament glasao je za produženje vanrednog stanja u zemlji za dvije sedmice usred nove pandemije koronavirusa.

Vanredno stanje omogućilo je vladi da uvede policijski sat tokom noći i u danima vikenda u većem dijelu zemlje, prenio je AP.

Očekuje se da će službenici dodatno pooštriti ograničenja kretanja u područjima s visokom stopom zaraze. Zdravstveni stručnjaci kažu da očekuju da će broj zaraženih COVID-19 doseći vrhunac sljedeće sedmice.

Portugalski 14-dnevni kumulativni broj slučajeva zaraženih COVID-19 na 100.000 stanovnika je 769 - veći je od susjedne Španije i približava se brojkama Francuske i Italije, tvrdi Evropski centar za kontrolu bolesti.

Ministar unutrašnjih poslova Eduardo Cabrita rekao je zastupnicima u petak da će vlada vjerojatno trebati ponovo produžiti vanredno stanje sljedećeg mjeseca.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.