7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Dogovoren veliki revanš Badra Harija i Rica Verhoevena

Trenutno najveći meč koji je moguće organizirati u svijetu kickboxinga napokon je dogovoren. Rico Verhoeven i Bard Hari po drugi put će ući u ring i to ponovno u onaj Glory promocije. Ovaj mega spektakl krajem godine ugostit će holandski Arnhem.

U decembru će proći tri godine od prvog Glory Collision eventa, koji nam je donio u tom trenutku najveći mogući kickboxing duel. Ricco Verhoeven i Badr Hari odjednom su ponovno zainteresirali borilačku publiku, očekivanja su bila velika, no na kraju je došlo do razočaranja. Ozljeda Harijeve ruke na početku druge runde dovela je do prekida i pobjede Rica Verhoevena. Pobjede koje mu Harijevi fanovi do danas nisu priznali. Oni, kao zapravo i svi ostali, čekali su revanš. On bi sada napokon trebao doći.

21. decembra nizozemski Arnhem ugostit će Glory Collision 2 s Ricom i Badrom u glavnoj borbi, a zanimljivo je kako je to i dalje najveći mogući meč u kickboxingu koji se može dogoditi. To nam je samo znak kako je sport kroz ovo cijelo vrijeme stagnirao po pitanju stvaranja prepoznatljivih imena te kako je Badr Hari i dalje uvjerljivo najveća zvijezda koju bila koja promocija može dovesti u ring. No, pitanje je koliko zapravo ima šanse savladati borca koji s razlogom nosi nadimak “Kralj kickboxinga”. Gledajući po tome što se događalo, vjerojatno manje nego prije tri godine.

- OGLAS -

Za spomenuto vrijeme je Badr Hari odležao zatvorsku kaznu, vratio se odradivši meč protiv Hesdyja Gergesa, a onda se dokazalo kako je u njemu bio dopingiran. Verhoeven je, s druge strane, odradio pet mečeva i u svima slavio, uključujući tri obrane titule Glory prvaka. S njima je trenutno ukupno na osam obrana, a posljednji poraz doživio je još u januaru 2015. godine na Kunlun Fightu. Za onaj prije toga moramo se spustiti sve do 2012. godine, kad mu je bilo tek 23 godine. Danas je Rico Verhoeven zreo 30-godišnji borac koji izgleda nezaustavljivo.

Unatoč ovome svemu navedenom, Glory je napravio pravi potez i osigurao barem jedan vikend kad će kickboxing ponovno biti u središtu pažnje fanova borilačkog sporta. Da kažemo kako se već sad ne veselimo, lagali bismo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA