Vijesti
Pulmolog objavio snimku: Ovako nekad izgledaju pluća pogođena koronom (VIDEO) Beogradski pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam prebolio covid-19, objavio je snimku pluća 22-godišnjeg pacijenta zaraženog koronavirusom.
#

Snimku je, kako je pojasnio, objavio na Facebooku kako bi podsjetio sve one koji ne vjeruju u postojanje virusa koji uzrokuje covid-19 da se radi o potencijalno vrlo opasnoj bolesti.

 Na snimci praćenoj pojašnjenjem pulmologa mogu se vidjeti značajna oštećenja pluća, koja su predstavljena i grafikonom na kojem je gubitak volumena plućnih krila izražen u postocima. U ovom slučaju taj gubitak je gotovo 50 posto.

"Ovo vrijeme zahtijeva ljude koji su zdravi u glavi"

"Ovako nekada izgledaju pluća pogođena koronom. Od ovoga trenutka ne komuniciram s debilima koji negiraju virus! Ovo vrijeme zahtijeva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gdje distanca nije moguća. Javite se svom liječniku ako se ne osjećate dobro. Pokret je protiv svih ekstremnih mjera, kao što je policijski sat. Ostajte nam zdravi i živi", napisao je dr. Žujović.

 

 
 
Žujović je, inače, član skupine liječnika okupljene u grupi "Udruženi protiv kovida". Ta grupa je upozorila građane Srbije da se očekuje novi val epidemije koronavirusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvijek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra.
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.