2 C
Sarajevo
26.04.2024

Dvojica povrijeđenih pripadnika HV-a u Afganistanu stabilno

… saopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su u Afganistanu bili angažovani na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga, napominje MORH i dodaje kako su svi ostali pripadnici 10. Hrvatskog kontingenta dobro i ne nalaze se u neposrednoj opasnosti.

Naglašava kako su tokom dana, o izvanrednom događaju i stanju u području misije potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov razgovarali sa zapovjednikom NATO misije „Resolute Support“ generalom Austinom Scott Millerom koji je izrazio saučešće povodom stradavanja hrvatskog vojnika.

- OGLAS -

Također su razgovarali o povrijeđenim pripadnicima Hrvatskoga kontingenta koji se nalaze na oporavku u američkim bolnicama u Kabulu i Bagramu. Razgovarali su i o intenzivnim pripremama za transport poginulog pripadnika i dvojice povrijeđenih pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatsku, dodaje se.

Tokom sutrašnjeg dana u Afganistan će krenuti tim Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH na čelu sa zapovjednikom Zapovjedništva specijalnih snaga brigadnim generalom Pericom Turalijom kako bi posjetio povrijeđene pripadnike te pružio podršku ostalim pripadnicima Hrvatskog kontingenta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA