Vijesti
S ciljem sprečavanja širenja korona virusa Mongolija zatvorila granični prelaz s Kinom - Iako u Mongoliji do sada nije registrirana pojava novootkrivenog korona virusa, vlasti te zemlje su otkazale sve javne manifestacije i proglasile maksimalni stepen pripravnosti u zdravstvu
#

Vlasti Mongolije zatvorile su prelaz na granici s Kinom zbog brzog širenja opasnog korona virusa koji se nedavni pojavio u kineskom gradu Wuhanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Molgolska vlada jučer je na vanrednoj sjednici naredila zatvaranje granice s Kinom kako bi se spriječilo širenje virusa 2019.nVoC i na Mongoliju.

Iako u Mongoliji do sada nije registrirana pojava novootkrivenog korona virusa, vlasti te zemlje su otkazale sve javne manifestacije i proglasile maksimalni stepen pripravnosti u zdravstvu.

Nastava na univerzitetima, srednjim i osnovnim školama je obustavljena do 2. marta.

Iz vlade Mongolije su najavili da će uz posebne mjere iz kineskog Wuhava evakuirati 31 mongolskog studenta.

Virus se 12. januara pojavio u Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, a do sada se proširio u 29 kineskih provincija. Više od deset slučajeva prijavljeno je i u Japanu, Južnoj Koreji, Tajlandu, Sjedinjenim Američkim Državama, Singapuru, Francuskoj i Vijetnamu.

Do sada je od posljedica zaraze korona virusom preminulo najmanje 80 osoba, dok su potvrđena 2.744 slučaja upale pluća uzrokovane tim virusom. Među oboljelim je 461 osoba u kritičnom stanju. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.