11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Vučić pisao Putinu: Rusija uvijek može da računa na Srbiju

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca otadžbine, čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i poručio da je Dan branilaca otadžbine više od praznika.
U čestitki se navodi da je Dan branilaca otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom, saopšteno je iz Predsjedništva.

“Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca Otadžbine, koji su uvijek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde”, navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

Podsjeća da su Srbija i Rusija, u težnji da svijet bude bolje mjesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobjeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda.

- OGLAS -

“To nas obavezuje da junačka djela naših predaka zauvijek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsjećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda”, naveo je Vučić u čestitki.

Dodaje da Rusija uvijek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje, prenose Vijesti.ba. 

Zahvalio je predsjedniku Putinu za čast koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godišnjice Dana pobjede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.

“Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dvaju zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Uz praznične čestitke sadašnjim generacijama branilaca Otadžbine, koje ponosno nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih predaka, kao i najbolje želje za nova dostignuća, primite moje srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja”, navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA