2 C
Sarajevo
27.04.2024

Poziv pravosuđu BiH za formiranje tima za pitanje opsade Sarajeva

Danas se navršavaju i 24 godine kako tužilaštva Bosne i Hercegovine nisu podigla niti jednu optužnicu za opsadu Sarajeva. 

Dok tužilaštva BiH u kolonama odvode optužene Bošnjake iz tzv. zaštićenih zona UN-a: Sarajeva, Bihaća, Goražda, Srebrenice …grad Sarajevo i bh. javnost nijemo posmatraju najveću sramotu od Dejtonskog sporazuma – 24 godine niko nije optužen za najdužu svjetsku opsadu gdje je ubijeno više od deset hiljada civila i 1600 djece.

Ova sramota svih nas je samo jedan od razloga zašto ne želimo podržati tzv. Revidiranu državnu strategiju za rad na predmetima ratnih zločina koja predstavlja kontinuitet direktnih uplitanja i djelovanja Srbije i Hrvatske. 

- OGLAS -

Danas pozivamo pravosuđe BiH i na prvom mjestu tužilaštva u BiH svih nivoa da hitno pokrenu procese i da se formira tim međunarodnih tužilaca za opsadu Sarajeva ,umjesto tima koji se i nakon odbijanja Haga, formirao u BiH za navodne zločine u Dobrovoljačkoj s ciljem optuženja rukovodstva RBiH, saopćeno je iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA