Vijesti
Slovenka zbog straha od koronavirusa pretjerala s dezinfekcijom, morala na hitnu Da epidmiju koronavirusa prati nepotrebna panika vlastitim primjerom dokazala je 40-godišnjakinja iz okolice Kopra koja je zbog žestoke dezinfekcije završila na hitnoj.
#

Kako prenose mediji, ona je nakon prijateljskog poljupca sa znancem za kojega u tom trenutku nije znala da je boravio u Aziji svoje lice tretirala koncentriranim dezinfekcijskim sredstvom, što je završilo blažim opekotinama i jakom boli pa je završila u ambulanti hitne pomoći.

Infektolog Alojz Ihan tvrdi da panika u slučaju novog koronavirusa, koji u Sloveniji još nije zabilježen, nema smisla jer je stopa smrtnosti kod te zaraze približno ista kao i kod obične gripe.

Dosad testirano šest ljudi

U Sloveniji je do sada zbog sumnje na zarazu novim koronavirusom testirano šest osoba, ali su rezultati bili negativni.

Nacionalni institut za javno zdravlje naveo je u priopćenju za javnost da se mortalitet od spomenute zaraze u Kini za sada procjenjuje na dva do četiri posto te da je smrtnost u prvom redu veća kod starijih osoba s kroničnim bolestima.

Kako prenose slovenski mediji, štete od pojave novog koronavirusa mogao bi kratkoročno imati i slovenski turizam jer su posljednjih godina u porastu turističke ture i kraći turistički aranžmani iz Azije, pa i Kine, a sad je već otkazano više grupa turista iz Azije koje su ovaj i sljedeći mjesec trebale posjetiti Postojnsku jamu i druge prirodne znamenitosti.

Posljednjih je tjedana, unatoč navodima stručnjaka da je hrana u popularnim kineskim restoranima sigurna, znatno smanjen posjet ljubitelja te hrane, pa im je promet pao i do 50 posto.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.