Vijesti
Šokantan snimak: Zaražene Corona virusom kineske vlasti na silu odvode iz njihovih stanova (FOTO + VIDEO) Internetom kruži šokantan snimak nasilnog odvođenja osoba zaraženih Corona virusom iz njihovih stanova
#

Internetom kruži video snimak koji prikazuje osobe, za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom, dok ih izbacuju iz njihovih domova u jeku nastojanja kineskih vlasti da izoluju oboljele iz Wuhana u posebne kampove.

 Službenici u zaštitnim odijelima su snimljeni kako drže dvije osobe za ruke, prije nego što su trećeg upornijeg muškarca podigli s poda.

Snimak, snimljen u Wuhanu, pojavio se nakon što je zamjenica premijera Kine Sun Chunlan pozvala na “narodni rat” protiv epidemije koja se brzo širi.
Prošle sedmice je centralna vlada zemlje naredila gradu,koji je epicentar virusa, da okupi sve sumnjive pacijente, kao i osobe koje su im bile bliske u masovnim karantinskim kampovima. Do subote je od virusa umrlo više od 700 ljudi, pri čemu je samo u petak 86 ljudi umrlo, a više od 34.500 je zaraženo širom svijeta.

Pogledajte u nastavku snimak koji je šokirao svijet:

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.