Vijesti
Sumnja na slučaj koronavirusa u Beču Nakon što je koronavirus ove nedjelje otkriven kod dvije osobe u Francuskoj, i u Beču je sada prijavljen prvi slučaj sumnje u infekciju tim virusom.
#

Nakon što je koronavirus ove nedjelje otkriven kod tri osobe u Francuskoj, i u Beču je sada prijavljen prvi slučaj sumnje u infekciju tim virusom.

Radi se o jednoj kineskoj državljanki, stjuardesi, koja je od 24. januara u Beču, a koja je prije toga bila u kineskom Wuhanu, gdje je zabilježen veći broj žrtava koronavirusa.

Žena, kako je saopšteno, nalazi se trenutno na odeljenju za izolaciju bolnice Kaiser Franz Josef (KFJ).

“Ne možemo isključiti da je žena inficirana Korona virusom”, istakao je direktor Udruženja bečkih bolnica (KAV) Mihael Binder u saopštenju.

Analize i pregledi su u toku, a konačni rezultat se očekuje za do 48 sati.

Dok traje medicinska pretraga paralelno Služba za zdravstvo Beča provjerava s kim je oboljela Kineskinja bila u kontaktu proteklih dana.

„Raduje me što su bečke bolnice odlično pripremljene za takve situacije. Ne postoji razlog za zabrinutost. Pacijentkinja je u KFJ u najboljim rukama i sve se preduzima da što prije dobijemo saznanja da li je inficirana Korona virusom “, naglasio je član bečke vlade zadužen za zdravstvo Peter Haker.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.