11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Čović napustio sastanak u Aluminiju, bez izjava za novinare

Na sastanku koji je počeo jutros ostali su predstavnici Uprave i Sindikata Aluminija. U najavi današnjeg sastanka, navedeno je da će Čovića,  Sindikat i Uprava informirati o svojim prijedlozima kako prevazići trenutno stanje.  

“Jedan od njih je kako zbrinuti tehnološki proces odnosno kako imati tehnološki minimum kod onih kadrova koji su neophodni. Drugi dio tiče se onoga što bi trebalo uraditi s dopunom staža i zakonskom regulativom da uposlenici mogu otići u mirovinu”, kazao je Čović prije dva dana.

Odgovarajući na pitanja o prestanku rada “Aluminija” Mostar, predsjedavajući Predsjedništva BiH je ocijenio da je taj slučaj jako pogodio Dragana Čovića, HDZ BiH i HNS, jer im se prvi put desilo da se protestira protiv njih u Mostaru. 

- OGLAS -

“Oni su odgovorni za ovo što se desilo. Kada se sjetim epizode što su nas napadali što izlazimo iz vlasti jer smo upozoravali da je ono što se radi sa Aluminijem protuzakonito. Mi smo se razišli 2015. godine sa SDA i HDZ na Aluminiju, tu je puklo sve. Aluminij je bio konkretan povod jer je Dragan Čović došao i rekao Aluminij mora biti moj. Ne može biti tvoj, to je firma”, rekao je, između ostalog, Komšić za N1.

Kako je najavljeno iz HDZ-a BiH, ova stranka sutra će održati sjednicu Predsjedništva na kojoj će se, između ostalog, govoriti o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, stanju u Aluminiju d.d. Mostar, pripremi za 30. godišnjicu HDZ-a BiH, provedenim unutarstaranačkim izborima HDZ-a BiH, te će se Predsjedništvo pripremiti za konstituirajuću sjednicu Središnjeg odbora HDZ-a BiH.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, održat će se konstituirajuća sjednica Centralnog odbora HDZ-a BiH. Na konstituirajućoj sjednici Središnjeg odbora HDZ-a BiH usvojit će se Poslovnik o radu Centralnog odbora, te će se govorit o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i stanju u Aluminiju d.d. Mostar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA