Vijesti
Trump otkazao put u New Jersey zbog ponovnog širenja pandemije Američki predsjednik Donald Trump je u posljednji trenutak otkazao put u New Jersey, gdje je trebao provesti vikend, u prilikama sve veće zabrinutosti zbog ponovnog širenja pandemije covida-19 u Sjedinjenim Državama.
# EPA

Američki predsjednik Donald Trump je u posljednji trenutak otkazao put u New Jersey, gdje je trebao provesti vikend, u prilikama sve veće zabrinutosti zbog ponovnog širenja pandemije covida-19 u Sjedinjenim Državama.

Nekoliko sati prije polaska na put zrakoplovom Air Force One iz vojne baze Andrews, Bijela kuća je bez obrazloženja objavila da predsjednik neće putovati u tu državu gdje je planirao provesti vikend u svom golferskom klubu Bedminster.

Judd Deere, glasnogovornik Bijele kuće, rekao je kratko da odluka "nema veze" s preporukom o izolaciji koju je guverner New Jerseyja dao za sve koji dolaze iz neke savezne države u kojoj raste broj zaraženih covidom-19.

Donald Trump je u utorak posjetio Arizonu, saveznu državu u kojoj se bolest ponovo širi.

Guverneri New Jerseyja, New Yorka i Connecticuta Phil Murphy, Andrew Cuomo i Ned Lamont objavili su u srijedu da uvode 14-dnevnu karantenu za sve koji su putovali u države u kojima raste broj zaraženih.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.