Vijesti
U Briselu skup podrške zdravstvenim radnicima, tražili povećanje plaća U Briselu, glavnom gradu Belgije, održan je skup podrške zdravstvenim radnicima u toj zemlji u znak zahvalnosti za napore koje ulažu u borbi protiv pandemije koronavirusa (COVID-19).
# Ruptly

U Briselu, glavnom gradu Belgije, održan je skup podrške zdravstvenim radnicima u toj zemlji u znak zahvalnosti za napore koje ulažu u borbi protiv pandemije koronavirusa (COVID-19). 

Nekoliko hiljada Belgijanaca okupilo se na Trgu Mont des Arts, tražeći veća ulaganja u zdravstveni sektor u zemlji i povećanje plata medicinskog osoblja.

Na skupu su učestvovali zdravstveni radnici, uključujući ljekare, medicinske sestre i babice kao i građani koji su preživjeli COVID-19 i njihova rodbina, javlja Anadolija. 

Okupljeni su nosili transparente s porukama protiv komercijalizacije zdravlja.

Također su tražili od države da ne preuzima zdravstvene usluge od privatnog sektora te da razvije adekvatne i efikasne politike za poticanje zapošljavanja mladih u zdravstvenom sektoru.

Zahtijevali su da se smanji starosna dob za odlazak u penziju zdravstvenih radnika te da država medicinsko osoblje i pacijente ne posmatra samo kao statistički podatak.

Većina učesnika je tokom skupa nosila zaštitne maske, ali se nisu uvijek pridržavali socijalne distance.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.