2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Osim: Dobili smo kući po ušima od slabijih ekipa, ne bojimo se, ali se pribojavamo Tuzla Cityja

Fudbaleri Željezničara prekosutra na Grbavici dočekuju ekipu Tuzla Cityja u sklopu 22. kola Premijer lige BiH.

Tim povodom, predstavnicima medija danas su se obratili šef stručnog štaba i nogometaš Plavih, Amar Osim i Aleksandar Kosorić.

“Najteža je utakmica protiv Tuzle jer je sljedeća. Dobili smo Borca i to nije bilo lako. Sada igramo protiv ekipe koja nije ostvarila dobre rezultate, ali nije toliko loše igrala. Samo četiri boda su iza nas i znači da smo malo, samo malo bolji. Samo po sebi to nije lagan zadatak. I zbog toga će biti teška utakmica. Imaju igrača od kojih nas može glava zaboljeti, ali ih je imao i Borac. Moramo ponoviti partiju iz Banje Luke i moramo prihvatiti ulogu favorita. Zadnje dvije smo dobili po ušima kod kuće od na tabeli slabijih timova od Tuzle. Na tome ćemo raditi ova dva dana”, kazao je uvodu Željin strateg.

- OGLAS -

Što se tiče igračkog kadra, Osim je istakao:

“Ne računamo na Zeca, Zajmovića i Subašića. Ostali su OK. Jovanović je izašao sa terena u Banjoj Luci, ali je bolje. Bojo je imao stomačnih problema, ali bi trebao biti dobar. U boljem smo stanju zdravstvenom u odnosu na prošle utakmice. To je sigurno.”

Zatim je ponovo govorio o kvalitetima narednog protivnika:

“Na Koševu su bili ravnopravni u prvom dijelu, a Sarajevo je prvo i favorit prvenstva ove godine. Imali su protiv Zrinjskog u Mostaru do 80. minute neriješen rezultat. Te utakmice pokazuju da se mogu nositi sa ekipama koje su bolje na tabeli od njih. Ne bojimo se, ali se pribojavamo. Nećemo se pripremati da pravimo faulove daleko od gola, naravno. Trudit ćemo se da ne pravimo glupe faulove u zoni šuta, jer imaju dobre šutere”

Osvrnuo se Željin trener i na česte smjene kolega u Premijer ligi BiH:

“Smjenjivanje trenera je bolest modernog fudbala. Kod nas je često slučaj, ne govorim direktno o Borcu. Mijenjaju trenera, a nemaju banke. Nemaš koga drugog promijeniti. Ne znam kako se to može promijeniti u našem fudbalu, no morali smo taj trend prihvatiti.”

Nakon ovog vikenda bit će poznat raspored za narednih 11 kola u trećem dijelu sezone, o čemu je Osim rekao:

“Ne znamo šta će biti prekosutra, a sve se može okrenuti u bilo koju korist. Mi računamo da smo 90 posto drugi, da ćemo teško stići Sarajevo, ali i drugi da će teško nas stići u ovom dijelu sezone za raspored u trećem dijelu. Ja mogu napraviti tabelu kako bih volio da igramo tada, ali to nije relevantno”.

Defanzivac Željezničara Aleksandar Kosorić zaigrat će na Grbavici pred publikom prvi put nakon povratka među Plave:

“Mnogo je ljepša Grbavica od onda kad sam otišao. To je dodatni motiv i moramo odigrati kvalitetno za ljude koji će doći zbog nas. Svjesni smo u zadnjoj liniji da, ako budemo čvrsti, postići ćemo minimum jedan gol svakoj ekipi. Pripreme nisu mjerilo jer smo igrali protiv jačih ekipa. Trenutno je odbrana OK, ali nije još na mogućem nivou. Poznajem Ubiparipa, ali i znam kakvi su ostali igrači. Moramo biti koncentisani, kako ne bi primili pogodak, a onda će napad odraditi svoje”.

(SCS)

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA