11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Šeranić: Zaražen doktor iz Doboja

 

U karantinskom smještaju u Gradiški je od juče od 7 sati do danas do 7 sati primljeno 49 osoba, 21 iz Federacije, 28 iz RS i svi oni koji budu imali negativan nalaz na korona virus uputit će se dalje prema lokalnim zajednicama. One osobe kod kojih se utvrdi da su pozitivne bit će upućene u karantinske smještaje gdje se nalaze pozitivne osobe“, istakao je Šeranić na pres-konferenciji.

Naglasio je važnost razdvajanja onih koji su pozitivni od onih negativnih, ali da će se nastaviti pratiti oni koji imaju negativan nalaz ukoliko imaju pozitivnu anamnezu.

- OGLAS -

Od juče smo startovali sa karantinom u Studentskom centru u Banjaluci i smješteno je već 20 osoba, uzeta su 24 brisa od direktnih kontakata iz samih porodica“, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Naveo je i da se radi o porodičnim kontaktima u novozaraženih dva slučaja iz Dubice. Također, novi slučaj zaraze je potvrđen i kod doktora iz Doboja, ali nije radio posljednjih sedam dana, boravio je kući, i bit će uzeti nalazi kolega.

Gradiška je sekundarni kontakt iz trećeg klastera banjalučkog. Jedna osoba iz Banjaluke je bila u porodičnom kontaktu sa suprugom, naveo je Šeranić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA