Vijesti
U Indiji opada dnevni broj slučajeva zaraze koronavirusom Prosječan dnevni broj slučajeva zaraze koronavirusom u Indiji bilježi trend pada, pokazali su podaci koje je objavilo Ministarstvo zdravstva te zemlje.
# AS

Prosječan dnevni broj slučajeva zaraze koronavirusom u Indiji bilježi trend pada, pokazali su podaci koje je objavilo Ministarstvo zdravstva te zemlje.

U posljednja 24 sata u Indiji je zabilježeno 55.342 zaraženih, što je najmanje od 18. augusta, a ukupan broj zaraženih u toj zemlji premašio je 7,7 miliona.

Iz Ministarstva su naveli da Indija već pet sedmica bilježi trend pada broja zaraženih koronavirusom, te da je broj aktivnih slučajeva pao ispod 900.000, prenosi Anadolu Agency (AA).

U posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom u toj zemlji je preminulo 706 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva povećan na 109.856. Do sada se od zaraze koronavirusom oporavilo preko 6,2 miliona osoba.

Podaci "Worldometera", internet stranice na kojoj su dostupne informacije o epidemiološkoj situaciji u svijetu, pokazuju kako je Indija druga zemlja u svijetu po broju zaraženih koronavirusom, odmah iza Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.