Vijesti
U Japanu rekordan broj zaraženih, premijer oklijeva s uvođenjem novih mjera U JAPANU je u zadnja 24 sata zabilježen rekordan broj infekcija koronavirusom. Premijer je zamolio građane da budu oprezni, ali za sada nije najavio ograničenja na putovanja ili uvođenje novih mjera.
#

Ministarstvo zdravstva izvijestilo je o 2179 novih slučajeva covida-19, što je prvi put od početka pandemije da je u toj zemlji evidentirano više od 2000 novih slučajeva dnevno, piše AP.

Japan se do sada dobro držao

U usporedbi s mnogim drugim zemljama, Japan se do sada dobro držao pri borbi s koronavirusom. Ukupno je zabilježeno 122.966 infekcija i 1922 smrtna slučaja. No, posljednjih je dana zabilježen porast novih zaraza, s rekordnim brojevima kako na nacionalnoj razini, tako i u Tokiju, najvećem gradu u zemlji.

Stručnjaci smatraju kako je Japanu do sada išla u prilog široka uporaba maski za lice i drugih uobičajenih preventivnih mjera, kao i kulturna tradicije u kojoj nije toliko prisutno rukovanje i ljubljenje prilikom susreta.

No vrhunski japanski stručnjak, Shigeru Omi, rekao je na zasjedanju parlamenta u srijedu da se žarišta sada počinju javljati na različitim mjestima i da je teško odrediti prave preventivne mjere. Stoga je kazao kako bi trebalo smanjiti ekonomsku i socijalnu aktivnost.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.