Vijesti
U Kini prijavljena 2.744 slučaja upale pluća uzrokovane koronavirusom Kineske zdravstvene vlasti saopćile su u ponedjeljak da su u zemlji do kraja nedjelje prijavljena 2.744 potvrđena slučaja upale pluća uzrokovanog novim koronavirusom (2019.-nCoV), uključujući 461 u kritičnom stanju.
#

Kineske zdravstvene vlasti saopćile su u ponedjeljak da su u zemlji do kraja nedjelje prijavljena 2.744 potvrđena slučaja upale pluća uzrokovanog novim koronavirusom (2019.-nCoV), uključujući 461 u kritičnom stanju.

U nedjelju je zabilježeno 769 novih potvrđenih slučajeva, 3.806 novih sumnjivih slučajeva i 24 smrtna slučaja (24 smrtna slučaja su u pokrajini Hubei) , pokazali su podaci Nacionalne zdravstvene komisije.

Do kraja nedjelje, stanje upale pluća rezultiralo je ukupno 80 smrtnih slučajeva, ukupno se oporavila 51 osoba, a bilo je 5.794 sumnjivih slučajeva, prenosi Xinhua.

Ukupno je pronađeno 32.799 bliskih kontakata, navodi komisija, dodajući da je među njima 583 ljudi otpušteno sa medicinskog promatranja u nedjelju, a 30.453 slučaja su ostali pod medicinskim nadzorom.

Podaci su također pokazali da je prijavljeno 17 potvrđenih slučajeva od kojih su osam u Hong Kongu, pet u Macau i četiri u Tajvanu.

U inozemstvu, potvrđeni slučajevi prijavljeni su u Tajlandu (7), Japanu (3), Republici Koreji (3), Sjedinjenim Državama (3), Vijetnamu (2), Singapuru (4), Maleziji (3), Nepalu (1) ), Francuskoj (3) i Australiji (4).

Kina je najavila produženje praznika Proljetni festival za tri dana na nedjelju, 2. februara, usred svojih napora za suzbijanje širenja novog koronavirusa.

Fakulteti, osnovne i srednje škole i vrtići u cijeloj zemlji odgodit će početak semestra, kaže se u obavijesti Glavnog ureda Državnog vijeća.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.